Elasticul de feeder sau powergum

Elasticul de feeder sau powergum – Astazi o sa va prezint elementul monturii fara de care eu personal nu mai practic pescuitul pe salbatic, pe Dunare mai exact.Elasticul de feeder sau powergum,feeder gum, gumita ( cu toate ca sunt diferite ca elasticitate) este un accesoriu nelipsit din pescuitul pe care il practic pe Dunare deoarece ma ajuta foarte mult in drill oferindu-mi posibilitatea folosirii unor carlige mici si diametre foarte reduse ale firelor de forfac.

Folosind niste fire subtiri si carlige destul de mici 16/18/20 sansele provocarii unei trasaturi cresc chiar si atunci cand pestii nu prea mananca si in caz de vre-o captura mai insemnata exista posibilitatea ca acel peste sa ajunga la poza chiar daca talia sa este mai mare.

Elasticul il confectionez singur din guma de rubesiana de la Preston ( cel mai ok raport calitate/pret) si are lungimea de 8-10 cm avand rol in acelasi timp si de antitangle in lansare astfel putand fi folosite si forfacuri mai lungi de la 70/80 cm pana la 2 m in cazuri mai rare! Nu am patit niciodata sa mi se rupa elasticul chiar si atunci cand carligul sa agatat pe fundul apei de aceea il folosesc cu precadere la fiecare partida de pescuit!

Diametrele pe care le prefer sunt 1,8 si 2 mm dar se pot folosi si mai mici in functie de specia vizata.Sper ca v au fost de folos informatiile, va doresc fire intinse si sa ne vedem sanatosi pe ape!

Montura cu elastic feeder

Speram ca va placut articolul Elasticul de feeder sau powergum, Autor Articol Ionut Antohi , este posibil sa-ti placa si Sturioni – Totul despre speciile si familia sturionilor

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment