Festivalul Scrumbiei la Piscu Vechi

Festivalul Scrumbiei la Piscu Vechi – Dupa o nebunie combinata cu pandemie, Primăria comunei Piscul Vechi impreuna cu grupul “Pescar Hoinar de Dunare” au organizat Festivalul Scrumbiei Editia a V-a in perioada 6-12 Mai 2022 la Piscul Vechi Judetul Dolj, unde au participat din nou la aceasta editie “pescari hoinari” oameni deosebiti, inainte de toate, pasionati de pescuit si natura.. Toma, Cicerone Pescarul Hoinar, Fănică Suditu, Johnel Pescarul, Giuliano Tonea.. baieti cu mare respect și caracter si multi alti oameni la fel de minunati din toate colturile Romaniei: Craiova, Hunedoara, Pitești, București, Oltenița, Giurgiu, Cluj, Târgoviște, Vâlcea, Caracal etc.

Pescari Hoinari la Piscul Vechi

Inconjurati doar de natura, pasiune,  vreme frumoasa si minunata dunare, oamenii au trait si simtit pentru cateva momente , liniste departe de nebunia orasului, armonie, libertate in locul din care probabil ne tragem cu totii..minunata natura. Multi dintre acesti “hoinari” pur si simplu s-au cunoscut la acest festival pentru prima data, au legat prietenii , au socializat, au gatit si servit masa impreuna, au impartasit idei pana la trucuri si tehnici legate de pescuit.Ce poate fi mai frumos?

pescari festival scrumbie

Dupa instalarea taberei, mai exact in urmatoarea zi cand s-a inceput si oficial pescuitul bineinteles, pescarii au servit mancare traditionala si pe durata festivalului s-a pescuit si s-a prins si servit scrumbie in limita bunului simt.

Pescari la festivalul scrumbiei piscul vechi

Pescarii au fost dotati si pregatiti, echipamentul nu a lipsit din dotare de la inceputul editiei pana la sfarsit, avand in vedere ca au stat cateva zile, vorba unuia dintre participanti si membru din administratia grupului Pescar Hoinar de Dunare, pescuitul trebuie sa fie o relaxare nu un chin.

 

HAI HOINARIIIII spre editia a-VI cu pasi repezi! Fire Intinse! Vocea pescarului : “Pastrati mediul inconjurator curat si pentru celelalte generatii. Pentru a trai sanatos, in primul rand trebuie sa pastram natura curata” E posibil sa-ti placa si articolul Cum sa prindem Scrumbie la dunare ? sau Scrumbie de Dunare – Totul despre scrumbie

Leave a Comment