Gorgova – Sat din Romania

Gorgova – Sat din Romania – Gorgova, Comuna Maliuc, sat pescaresc din Dobrogea se afla in inima Deltei Dunarii pe malul drept al bratulului Sulina la o distanta de aproximativ  50-60 de km de orasul Tulcea.

Istoria satului Gorgova

Gorgova-1900

Prima atestare a localitatii Gorgova o avem din anul 1859 dintr-un raport al Dr. Solano despre situatia medicala a circumscriptiei Sulina. “Gorgova situata pe malul drept al arterei mediene a Dunarii este un sat compus din 40 de locuinte si are o populatie de 300 locuitori de origine rusa.

 

La inceputul secolului satul a fost populat cu romani: “Acest brat (Sulina) nu poseda ape langa el nici o alta locuinta omeneasca afara de localitatea Sulina, situate la imbucatura bratului, exceptand conditiile noi ale celor patru posturi de siguranta si un grup de bordeie mizerabile numit Gorgova, a caror existenta provine din colonizarea ciobanilor  transilvaneni(mocani).La 1900 Gorgova avea o populatie de 177 de locuitori, majoritatea rusi-lipoveni care traiau in 49 de case si care se ocupau cu pescuitul.

Turism în Delta Dunării – Gorgova

Odata ajunsi in Gorgova, veti vedea si simti cat de diferita este aceasta lume, cata liniste si frumusete poate sa cuprinda acest minunat sat la malul dunarii. Cazarea la Gorgova este gazduita de oameni foarte primitori unde aveti posibilitatea sa serveiti diferite preparate din peste tradionale.
Canal Gorgova
Pe timpul zilei puteti efectua plimbari cu bicicletele, prin sat si imprejurimi islaz, canale, padure,plimbare cu caiacele, iesire pe canal spre minunatul lac Gorgova. Spre seara puteti admira apusul de soare spectaculos, pescuit si relaxare pe pontonul din fata casei; se poate pescui si pe canalul din apropiere.Nu uitati sa va achizitionati de pe site-ul ARBDD documentele necesare de intrare in Delta Dunarii, Mai multe detalii despre Permisele de Pescuit Aici Aflati în mijlocul Deltei este ușor de ajuns în locuri traditionale precum Mila 23, Lacul Fortuna, Canalul Caraorman, Padurea Caraorman , Pădurea Letea, orașul-port și plaja din Sulina.

Mijloc de Transport Gorogova

La Gorgova va puteti deplasa pe apa cu Nava clasica Navrom din Tulcea,salupa, barca etc.sau pe uscat cu microbuzul sau mijloc de transport personal .

Programul navelor si bilete online Navrom Delta Aici
Fragment preluat din lucrarea Identitate si Continuitate Romaneasca in Delta Dunarii de Motoc Corneliu Stefanita.
Speram ca va placut articolul Gorgova – Sat din Romania. Aveți sfaturi legate de acest articol pe care doriti să le împărtășiți… trimiteți-le nouă Aici ! Apoi le vom scrie sub formă de postare și vom publica informațiile.