Dunarea

  2

  Dunarea sau Istros / Istru / Hister / a caror meleaguri au fost locuite de stramosii nostrii daci, Napoleon numea si el Dunarea ca fiind „regele raurilor europene”, iar Nicolae Iorga, „cea mai bogata în daruri” si denumita de romani “Danubius” (Zeul fluviilor) este al doilea fluviu ca lungime din Europa dupa mareata Volga , în antichitate Rha, fiind cel mai lung fluviu din Europa.Dunarea iese la suprafata pamantului din Muntii Padurea Neagra din Germania alcatuita din doua rauri numite Brigach si Breg ce izvorasc de sub varful Kandel (1241m) si se unesc în orasul Donaueschingen la cca 1 km est de castelul Fürstenberg. Numele german al fluviului este Donau, pronunțat /’do.nau/. Dunarea circula catre sud-est, pe o distanta de 2.858 km, pana la capat fiind varsata in Marea Neagra. Inainte de varsare a fluviului în Marea Neagra s-a format minunata Delta Dunarii.
  Imagine Delta Dunarii
  Anual Delta Dunarii este vizitata de mii de turisti, cei mai multi fiind din Europa iar pescuitul este una din cele mai vechi ocupaţii ale populattei din Delta Dunarii.
  Dunarea este un important drum fluvial internațional, care strabate de-alungul cursului apei 10 tari (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina si are afluenti din alte sapte tari. Trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad.În mitologia greaca, batranul fluviu Dunarea sau Istrul, cum apare, este fiul titanilor Ocean si Thetys, frate cu Nilul, Alfeu, Eridan, Struma si Meandru.
  Harta Dunarea
  Imagine Dunare

  Speram ca va placut articolul nostru.Ai fost si tu pe dunare? Fa-ti cont si publica si tu povestea ta!

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.