Lacul Furtuna – Lac din Romania - Delta Dunarii

Lacul Furtuna – Lac din Romania – Lacul Furtuna  este situat la 5 km nord-est de satul Maliuc, pe malul Bratului Sulina, fiind unul dintre cele mai mari lacuri din Delta Dunarii la aproximativ 30 de km de Orasul Tulcea. Suprafața lacului este de aproximativ 900 ha, fiind una dintre cele mai reprezentative din Delta Dunării.

Cea mai mare adâncime a lacului este de aproximativ 3 m, în timp ce în sud și în vest, adâncimea este mai mică, favorabilă hrănirii numeroase Specii de păsări si pesti: rațe, gâște, lebede, stârci, ibisi, pelicani , Specii de pesti precum Carasul,Crap,Somn,Biban,Stiuca etc. În sudul lacului există o pădure de salcie (Salix alba), înconjurată de stuf (Phragmites). australis), care sunt inundate de mai multe ori pe an.

Lacul furtuna delta dunarii

Acest habitat este foarte important pentru speciile de paseriforme, care folosesc această zonă pentru reproducere sau ca loc de odihnă în perioada de migrație.Dacă nu te-ai hotărât încă ce să faci în vacanța de primăvară, oprește-te pe acest lac pentru o clipă, poate ai sansa sa vezi Nurca europeană, specie pe cale de dispariție, cu mai puțin de 5.000 în lume, iar Delta Dunării este unul dintre ultimele refugii ale acestui mamifer.

nurca europeana lac furtuna

Populația de nurci europene din această arie protejată a fost evaluată la minimum 1.130 exemplare și maxim 2.280 exemplare, bucura-te de culoarea florilor, a insectelor sau a păsărilor care trăiesc în acest lac fascinant. Cu greu se poate descrie în cuvinte, doar în câteva rânduri, ce înseamnă frumusețea și atracția lacului Furtuna si pentru toți vizitatorii.

Rute Turistice in Delta Dunarii

Sunt organizate excursii pe cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii cum ar fi: Maliuc-Crisan-Mila 23-Sontea-Canalul-Furtuna Lacul-Sireasa Canalul-Mila 36 Canalul Tulcea;

Tulcea – Canalul Mila 35 – Garla Sireasa – Garla Sontea – Canalul Olguta – Dunarea Veche – Traseul Mila 23 – Crisan – Maliuc – Tulcea. Veți vedea multe ecosisteme diferite, lacuri și canale foarte înguste, aproape imposibil de practicat în anumite perioade ale anului.

Traseul Tulcea – Litcov – Canalul Crisan – Caraorman – Maliuc – Tulcea. Pe acest traseu se regaseste padurea Caraorman, cu cele mai dezvoltate dune de nisip din Delta, atingand inaltimi de pana la 10 metri.

Turiștii sunt atrași de „stejarul îngenunchiat”, un copac de peste 400 de ani ale ramuri ajung până la pământ. Sub umbra ei se află Fântâna Vânătorilor și o reproducere după Masa Tăcerii, creând împreună un spațiu propice pentru câteva clipe de odihnă. Localnicii pot fi ghizi turistici de incredere; nu ezita sa le ceri informatii sau explicatii.

Tulcea – Maliuc – Canalul Crisan – Caraorman – Lacul Puiu – Lacul Rosu – Imputita – Canalul Busurca – Traseul Sulina – Tulcea. Faceți o oprire la baza turistică Roșu, unde vă puteți relaxa pescuind, admirând păsările grațioase și nuferii.

Murighiol – Canal Dunavat – Canal Dranov – Golf Holbina – Lacul Razim – Traseul Gura Portitei. Complexul lagunar Razim-Sinoe din acest itinerariu face parte din rezervația biosferei Delta Dunării. La formarea acestui complex au contribuit aluviunile purtate de Dunăre și derivate curenților de la malul mării.

Cetatea Histria, cel mai vechi oraș din România, este situată pe malul lacului Sinoe. A fost fondată în secolul al VII-lea î.Hr. de colonizatorii din Milet și dărâmată zece secole mai târziu. Săpăturile arheologice au adus în evidență „zona sacră”, cu temple dedicate lui Zeus și Afroditei, o rețea de străzi datând din epoca imperială și multe alte monumente din epoca romano-bizantină: bazilici, piețe publice, magazine, cartiere, sculpturi și ceramică.

Traseul Jurilovca – Gura Portitei. La Gura Portitei, un alt sat lipovenesc cu case alb-albastrui, se afla o plaja minunata de care se bucura intreaga familie. Este amenajat cu șezlonguri și umbrele cu acoperiș din stuf, are loc de joacă pentru copii, piscină mică și teren de tenis.

Dunarea Veche – Canalul Eracle – Garla Lopatna – Canalul Lopatna – Traseul Lacului Trei Iezere. In padurea Letea, ceva mai departe de Dunarea Veche, caii salbatici domnesc asupra teritoriului. Ei sunt deranjați doar de vulturul cu Codalb, o specie pe cale de dispariție care formează un cuplu bun cu caii minunati din acest peisaj.

Dunarea Veche – Canalul Magearu – Traseul Dunarea Veche – Bratul Sulina. In amonte de Sulina, la legatura cu Dunarea Veche se afla o zona des frecventata de turisti si pescari de agrement, care campeaza aici.

Speram ca va placut articolul Lacul Furtuna – Lac din Romania Este posibil sa-ti placa si: Lacul Dranov – Lac din Delta Dunarii Romania sau Lacul Gorgova – Lac din Delta Dunarii

Aveți sfaturi legate de acest articol pe care doriti să le împărtășiți… trimiteți Aici ! Noi le vom scrie sub formă de postare și vom publica informațiile.

Leave a Comment