Lacul Galatui – Balta Rasa - Lac din Romania

Lacul Galatui – Balta Rasa este unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare din Romania, amplasat in Călărași, localitatea Gradistea în lunca Dunării. Ca suprafata estimeaza undeva la 750 de hectare, fiind alimentat cu apa din Dunare dar si din izvoarele sale proprii. Este folosit in general pentru pescuit.

Taxe si regulament , Lacul Galațui zona brațul Independența, sezonul 2024 !

Este cumva cu regim provizoriu , se încearcă adaptarea lui la specificul baltii !! Pescuitul pe acest lac se poate practica cu maxim 4 scule , fie ele vargă, feeder sau crap clasic !! Monturile pentru pescuitul cu lansete trebuie sa fie doar monturi culisante , cu un singur carlig, fara stopere pe linia principală. In pescuitul la crap clasic se permit doar monturi ce dau posibilitatea pestelui sa se elibereze dupa o eventuală ruptură !! Este permis doar inaintasul monofilament si maxim de 2x lungimea lansetei !!

Nadirea pe balta Galatui

Pe aceasta pista nu este permisa nadirea cu semințe uscate ! Nadirea se va face doar cu un maxim de 5kg de semințe preparate/fermentate la o partida de 12 ore , sau boiliesuri tocate , sparte sau intregi !!
Ce peste se poate retine pe Lacul Galațui?

Se pot reține pesti din următoarele specii : 10kg caras sau platica, 7kg crap sau cteno ( un crap/cteno in jur de 7 kg sau 2 ciortani in jur de 3,5kg ) crapul sub 1,5 kg se elibereaza !! Peștii sub si peste greutatile menționate, dar până in 10kg, se pot retine doar pentru poze ! Toate capturile de peste 10kg se eliberează imediat !! Peștele reținut peste cantitatea permisă se va elibera viu, sau se va opri doar contra-cost , la prețul afișat al magazinului nostru.

Ce nu este permis pe Lacul Galațui?
Nu este permis scaldatul,focul direct pe iarbă ,chefurile si muzica la un volum care sa deranjeze vecinii de stand !!, Nu este permis pescuitul cu plase, parașute sau japca !! Orice abatere de la aceste reguli , atrage dupa sine evacuarea persoanei/persoanelor in cauză, si interzicerea pescuitului pe aceasta baltă!!
Cat este taxa de pescuit pe Lacul Galațui?
Taxa pt pescuit este de 100 de lei/12h pe toata suprafața lacului ,si se multiplica pt fiecare 12h ore !! Balta functioneaza momentan in regim primul venit primul servit , adica fiecare isi ocupa standul gasit liber !! Pretul sau regulamentul de pescuit pe aceasta balta poate sa difere de la zi la zi, pentru mai multe detalii puteti contacta numarul de telefon 40 723 099 218.
Balta Galatui – Rasa harta

Leave a Comment