Dupa reteta de Storceag in comunitatea rușilor lipoveni de la Mila 23 aveam să descopăr rețeta de Raci umpluti cu orez. Dupa ce opărești racii, ii decortichezi. Călești ceapă cu ardei de grădină, adaugi orez, bulion și condimentezi cu sare, piper, cimbru și mărar. Umpli fiecare rac, ii așezi în ceaun acoperiți de apă și ii lași să fiarbă până se gătește orezul. E tare migăloasă rețeta. Dar nu-i o idee rea să o încerci, mai ales că se găsesc raci vii in piețe. E plin la Obor. Considerați 5-6 raci de o porție ca să merite osteneala.
Iar dacă planificați un weekend în Deltă să degustați rețeta de raci, alături de alte specialități lipovenești, să o căutați pe Madi la Mila 23. Împreună cu mama și sora ei, ele au o mică afacere locală unde puteți zăbovi pentru un prânz sau o cină pe cinste, așa cum și eu am avut parte.
Sursa: Zestre Culinara de la Fata care gateste cu Flori, culeasa de la Mila 23.