Salau de Prut pe o vreme cu “dinti”

Salau de Prut pe o vreme cu “dinti”Este ziua șalăului, stiam asta! Temperatura de afară face pescuitul aproape imposibil. La fiecare lanseu trebuie sa cureți inelele, firul ingheată si nu poti lansa/recupera in conditii minime de confort. Dupa al doilea lanseu mi-a intrat, sau am dat peste un mare animal, nu am reusit să-l văd, de asta nu pot estima cat avea.

Filmarea este cu impact emotional, multi sfinti in ea, din pacate nu o putem posta deoarece este compromitatoare. Vremea ne impingea la miscare, sangele in mine fierbea de draci, colegul era bocnă, așa că am continuat să lansez cu speranța de a mai avea un țac. De cand pescuiesc pe Prut folosesc #Mikado Fishhunter, acest shad nu m-a dezamagit niciodata, să nu o luati ca pe o reclamă, cine mă cunoaste știe ca aceste gume sunt favoritele mele și le folosesc mereu. Dupa cum se vede si din poza atasată, acest superb dințos nu a rezistat si a atacat fără ezitare creandu-mi din nou acele emotii pe care numai un pescar la spinning le poate intelege.

Aveam mainile inghetate, firul si inelele erau pline de gheată, iar cand l-am văzut prima dată am fost convins ca nu-l voi aduce pe mal, dandu-mi un sentiment de nesigurantă si agitație. Intr-un final am reusit sa-l scot, si la primul contact al mainilor cu apa de pe el am simtit cum incep să-mi inghete degete foarte repede, dupa ce am făcut poza aveam senzatia că, dacă mă lovesc la ele se sparg.

Din fericire “bărbosul ” a tinut de această dată cu mine dandu-mi șansa de a vă povesti acestă scurtă si frumoasă aventură. Binenteles că după ce am reușit să imortalizez acest moment, adaugand aceasta frumoasa poza in colectia mea, gandul ne-a dus la praful ninja pe care l-am activat instant, am vrut să-l folosim de cum am ajuns pe malul apei, dar inspiratia ne-a impins să aruncăm măcar de cateva ori cu speranta că se va intamla ce s-a intamplat. Este foarte greu de pescuit la această temperatură. Stati in casă, puneti mana la caldurică, sau urcati-vă pe sobă, nu e de ieșit!! ??

Articol Oferit de Mihai Moraru – Pagina Sursa: Universul Pescarilor Romani

Este posibil sa-ti placa si articolul Cand am crezut ca s-a terminat pescuitul la copca, Pescuit si aventura pe raul Neajlov , Pescuit pe dunare la salausau O iesire de control la salau in zona Spantov-Oltenita

Leave a Comment