Crap în vin rosu – Mod de preparare Crap în vin rosu : Se curăță, se clătește crapul, se fac tăieturi în toată carcasa, se freacă cu piper și sare și se lasa in frigider timp de 20 de minute. Se prăjește ceapa în unt până devine transparentă, se adaugă vin, apoi zahăr, se fierbe, amestecând ocazional, timp de 2 minute.
Se toacă jumătate de lămâie. Rolați crapul în făină, puneți felii de lămâie și ierburi în interior, prăjiți în ulei vegetal pe ambele părți până se rumenesc.
Așezați într-o cratiță, adăugați 0,5 litri de apă, puneți ceapa prăjită deasupra, puneți la foc mediu. Când conținutul cratiței fierbe, reduceți flacăra, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute. Se servește într-un platou mare, se stropeste cu sosul folosit pentru a găti crapul și se ornează cu ierburi.
Pentru 4 porții avem nevoie:
crap – 2 kg,
ceapa – 1 buc.,
ulei vegetal – 2 linguri.,
unt – 50 g,
făină – 2 linguri.,
lămâie – 1 buc.,
mărar – 30 g patrunjel – 30 g coriandru – 30 g vin roșu semidulce – 200 ml,
piper negru, zahăr, sare
Timp de gătit 60 de minute
Speram ca va placut reteta din Crap in vin rosu – Reteta oferita de Pește – neam – neam .Este posibil sa-ti placa si Rondele de știucă sau Crap in sos de rosii