Macrou marinat reteta de conserva de peste în otet – MOD DE PREPARARE: Toarnă într-un bol încăpător apă fiartă, sare și zahăr.
Adaugă deasupra boabe de coriandru, boabe de piper, oțet, frunze de dafin și amestecă totul bine până se dizolvă sarea și zahărul. Lasă apa să se răcească complet.
Pune peștii eviscerați și bine spălați într-un recipient sau borcan, apoi toarnă deasupra destulă marinadă pentru a astupa peștele.
Acoperă recipientul cu capac sau folie alimentară și lasă peștii să se marineze 4-5 zile la frigider.
Înainte de a servi peștele, spală-l puțin în apă rece.
INGREDIENTE:
2 pești Macrou (circa 400 – 500gr. fiecare – eviscerat)
1 litru – apă fiartă
2 linguri – oțet
4 linguri – sare
1 lingură – zahăr
4-5 frunze de dafin
1 lingură – coriandru
1 lingură – boabe de piper
Speram ca va placut reteta din Macrou marinat reteta de conserva de peste în otet.. – Reteta oferita de Pește – neam – neam .