Pisica de mare

Pisica de mare – In jumatatea estica a Oceanului Atlantic si marile europene isi afla salas pisica de mare.Spre deosebire de vatos ,pisica de mare are o forma rombica ,cu linii mai indulcite.De asemenea ,coada este prevazuta in prima ei jumatate cu tepi veninosi.

Ca lungime are obisnuit 60-70 cm, putand atinge chiar 2 m si greutatea 6-16 kg .Pielea lipsita de solzi ,este neteda, de culoare cenusie-neagra sau verzuie-maslinie pe spate ,iar pe burta alba,albicioasa.

La tarmul marii noastre pescarii o intalnesc ades la vremea cand apa incepe sa se incalzeasca.Felul de viata al acestei specii se aseamana cu al vulpei de mare.Hrana ei o formeaza pestii,molustele si crustaceii.

Pisica din mare jpg

Este o specie ovovivipara, ca si rechinul. In uterul pisicii de mare se dezvolta obisnuit pana la 5 oua,din care se nasc pui ce masoara ,in primele stadii, 30-33 cm lungime .La pisica de mare se valorifica,ca si la rechin si vulpea de mare ,ficatul.Acesta este mai mare la femela si reprezinta 23% din greutatea corpului si mai mic la mascul (11,5%). Contine 52-70% grasimi.

Din ficatul de pisica de mare se obtine -prin extractie -ulei cu un bogat continut de vitamine,cu proprietati rahitice.La litoralul nostru marin se pescuiesc putine exemplare.

Speram ca va placut articolul Pisica de mare . Este posibil sa-ti placa si Pălămidă (pește) – Totul despre Palamida sau Calcanul. Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs., asta.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment