Plachie de crap – reteta din Delta Dunarii
Mod de preparare : Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati.
Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica de preparare: Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. se adauga pasta de tomate, boia, piper,cimbru, foi de dafin, usturoi, apa fiarta(1 litru) sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste, se aseaza o jumatate de rosie si e introduce tava in cuptor circa 20 de minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin .
Mod de prezentare si servire:
Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se serveste cald sai rece, cu patrunjel verde deasupra.
Cantitate pentru 10 portii
– Carp fara cap – 1.400 kg
– Ceapa – 1.500 kg
– Ulei – 0.150 l
– Pasta de tomate – 0.150 kg
– Boia de ardei dulce – 0,002 kg
– Vin alb sup.de reg 0.100 l
– Usturoi 0.30 kg
– Cimbru 0.001 kg
– Piper macinat 0.002 kg
– Foi de dafin 0.00025 kg
– Rosii proaspete sau rosii conserva 0.500 kg
– Patrunjel verde 0.050 kg
– Sare 0.030 kg
Speram ca va placut reteta Plachie de crap – reteta din Delta Dunarii .