Proiect de prohibitie 2021 ANPA, perioade si zone

  2

  Proiect de prohibitie 2021 ANPA, perioade si zone Online – Vezi extrase de interes general din proiectul de Ordin de Prohibitie la pescuit pe 2021, proiectul de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii. Noi informatii ANPA Online despre prohibitie pescuit 2021 Am atasat aici cateva măsuri de prohibiție legate de pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești,crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie –07 iunie inclusiv,iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie–07 iunie inclusiv,cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin.(2)Se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ/sportival oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvaticevii în râul Prut și în zonele inundate permanentsau temporar limitrofe acestuia, precum și în lacul de acumulare Stânca -Costești, pe o duratăde 60 de zile, în perioada 09 aprilie –07 iunie inclusiv.(3) Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee,moluște și alte viețuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie –07 iunie inclusiv.

  Specii și perioade de prohibiție Conform ANPA

  Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al speciilor de pești și al altor viețuitoare acvatice vii, după cum urmează:

  a) Stiuca,în perioada 01 februarie 2021–15 martie 2021 inclusiv și în perioada 01 februarie 2022-15 martie 2022,fără a aduce atingere prevederilor art.1;

  b)Salăul și Bibanul, în perioada 20 martie – 07 iunie inclusiv;c) pietrarul (Zingel zingel),fusarul(Zingel strebel),ghiborțul de râu (Gymnocephalus baloni), cernușca (Petroleuciscus borysthenicus/Leucisus borysthenicus), șalăul vărgat (Sandervolgense), aspretele (Romanichtyis valsanicola),pecarina (Pecarina demidoffi),guvidul (Neogobius syrman), zglăvoaca răsăriteană (Cottus poecilopus), lostrița (Hucho hucho), mihalțul (Lota lota) și caracuda (Carassius carassius), precum și alte viețuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A și 4B la Ordonanța de urgență.

  Catch and release 2021 pentru pescuitul sportiv în Delta Dunarii. Sau sucit sau invartit si azi a fost publicat ordinul de prohibiție pentru anul 2021.

  Câteva prevederi în Delta Dunării se interzice reținerea capturilor de Somn, Salău, Crap si Stiucă pentru pescuitul sportiv/recreativ, cu mentiunea destul de clara, pe teritoriul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor Stiucă, Salău, Somn și Crap este permis cu drept de eliberare a tuturor capturilor Catch and release.

   

  Citeste toate noile detalii despre Proiectul de prohibitie 2021 , perioade si zone din Monitorul Oficial Aici .

   

   

  Clarificari detaliate legate de pescuitul la scrumbie Aici

  Permisul de pescuit recreativ valabil pentru Dunare cu brațele sale și habitatele piscicole naturale necontractate – se elibereaza online direct de pe platforma pusa la dispozitie pe siteul anpa.ro, mai exact de aici Aici.

  Citeste si detalii legate de Formular Aviz Frontiera Online

  • Speram ca va placut articolul nostru Proiect de prohibitie 2021 ANPA, perioade si zone – Noi informatii ANPA Online despre prohibitie pescuit 2021.

  Sursa ANPA.

  2 COMENTARII

  1. In cei 50 de ani de cand sunt pescar nu am mai intilnit o situatie atit de josnica cu privire la instalarea perioadei de prohibitie exact la inceputul wechendului respectiv vinerea in data de 09.04.21 inloc de luni cum se inchidea de obicei !Dupa ce ca nici peste nu mai prinzi pe Dunare nu a/ti avut bunul simt sa lasati wechendul liber ! O mare magarie sunteti in stare sa o faceti dar contra braconajului nu sunteti capabili sa luati masuri caci asa cum multi vorbesc/chiar politisti/ sunt pe mana cu voi ! PACAT

  2. De ani de zile se pescuieste cu curent in delta si nu ati facut nimic apa e strecurata de plase si varse dar v=ati gandit ca pescarul sportiv e de vina si nu il lasati sa prinda un peste.frumoasa lege

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.