Scoici mari de apa dulce cu orez – Este vorba despre scoicile uriașe de apă dulce care
se găsesc din belșug în canalele puțin adânci din Delta Dunarii, mai ales ancorate în solul nisipos. Cu un cuțit se slăbește ligamentul (bărbia) care ține valvele închise. Dacă nu reușiți s-o deschideți imediat, înseamnă că scoica este moartă și trebuie aruncată.
Noi recomandăm să rețineți numai piciorul musculos, care se taie imediat după deschiderea forțată a valvelor. Bucățile cărnoase se prăjesc în ulei alături de multă ceapă mărunțită, felii de ardei, rondele de morcovi și, eventual, puțin ardei iute.se adaugă treptat orezul și apa, astfel încât amestecul să clocotească.
După ce orezul s-a înmuiat, iar fiertura a scăzut, se adaugă verdeață, leușteanul dând aroma
cea mai potrivită. Nu uitați să adăugați un pic de coriandru tocat deasupra…Preparatul merge bine asociat cu un vin alb.Pofta mare!
Text : kupdf atlas 2013 delta-dunarii – Retete de Adrian Gagea
Speram ca va placut reteta de Scoici mari de apa dulce cu orez.Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs.. pentru ca ne pasa.