Anghila – Cum sa pescuim Anghila? - Totul despre anghila

Anghila – Cum sa pescuim Anghila? Caracteristici: Este un peste lung si subtire iar buzele inferioare sunt mai lungi, inotatoarele, cea dorsala si cea anala, sunt neintrerupte spre coada pestelui, avem impresia ca se aseamana cu un sarpe .

Care este greutatea caracteristica?

Greutatea caracteristica: 1,36 kg.

Care este varsta medie ?

Varsta medie: 25 de ani.

Care este recordul unei anghile ?

Recordul britanic: 5,05 kg, lacul Kingfisher, tinutul Hampshire, 1978.

Unde este raspndita anghila?

Raspandirea: in toate apele dulci.

Care este metoda recomandata pentru a prinde o anghila?

Metoda recomandata in pescuitul anghilei: momeala de peste, rama neagra si pescuitul la fundul apei.

Unde se prinde anghila in Romania?

In Romania au fost prinse si raportate capturi la rama neagra si groasa pe canalul Enisala, Delta Dunarii,Dunare,Prut. Enisala este in judetul Tulcea, pe DN22 Constanta-Tulcea spre Babadag, in localitatea Babadag.

Care este momeala preferata si recomandata a anghilei ?

Momeala recomandata pentru Anghila: babusca si rama rosie sau neagra.

Viata anghilei este foarte interesanta. Din motive inca nedescoperite de oamenii de stiinta, intre varsta de 8 si 13 ani, anghila, somata parca de o voce necunoscuta, migreaza spre ape sarate. Cand ajunge in apa de mare, ochii anghilei  se maresc si i se schimba culoarea – devine anghila argintie. Dupa acestea pestele porneste la un drum lung de cinci zile, in directia Marii Sargasselor, unde, cu putin timp inainte de moarte, are loc reproducerea. Urmasii vor porni la un drum lung, care dureaza patru ani. Dupa ce ajung acasa, nu peste mult timp isi reiau drumul si ciclul incepe din nou. Si asta se intampla de mii de ani.

Anghilele mari:

Femelele sunt aproape de doua ori mai mari decat masculii. Pestii intr-adevar mari, ca si recordul britanic, probabil ca sunt prinsi de o “capcana”, foartre departe in mare si nu-si pot continua drumul.

Tactica:

Anghila vaneaza mai mult dupa miros, mai putin dupa vaz, nu este deci nevoie de montura fina. Firul va fi rezistent la 5-6 kg. Folosirea monturii usoare este cea mai proasta optiune, pentru ca anghila inoata la fel de repede inainte ca si inapoi, deci pescarul trebuie sa lupte puternic cu ea.

Desi anghila este prezenta in mai toate apele, nu strica totusi sa urmariti presa de specialitate si sa va incercati norocul in locurile mai bogate in pesti. Ca si somnul, si anghila mananca mortaciuni. Cea mai indicata este momeala de peste, un buchet mare de rame sau pur si simplu o rama groasa neagra trasa pe carlig. Carligul se plaseaza aproape de fundul apei, langa mal, acolo unde pestele vaneaza noaptea. Momeala de peste sa fie mica, nu mai lunga de 7,6 cm! In apele statatoare se vor folosi cu succes speciile de pesti precum  babusca, iar pe rauri boisteanul sau porcusorul. Pestisorii se fixeaza ca pentru pescuitul la stiuca.

Echipamentul de pescuit:

Varga tipica pentru crap sau stiuca, cu greutatea de aruncare de 0,9-1,3, cu fir de 4,54 si cu un carlig tare, cu coada lunga, de 2-8- sunt elementele de baza. Este nevoie de un minciog cu deschizatura larga, ca sa scoatem in siguranta pestele agitat din apa.Trebuie sa avem in permanenta un cleste pentru extras carligul din gura aghilei si un prosop, deoarece atunci cand anghila este prinsa are miscari asemanatoare sarpelui,este alunecoasa si are mucus.

Speram ca va placut articolul Anghila – Cum sa pescuim Anghila?

Leave a Comment