Momeli naturale – Pescuitul cu momeli naturale - Idei,Sfaturi

Momeli naturale – Pescuitul cu momeli naturale – Orice fel de echipament special am avea sau momeala condimentata special, daca pestilor nu le place, putem lasa totul balta. In cele ce urmeaza va prezentam principalele tipuri de momeli, fixarea lor pe carlig si de asemenea cand trebuie folosite. Sa nu uitam regula de baza: nu exista decat experienta dobandita; prin experienta se poate forma metoda de succes! Este trist, dar pestii nu mananca in fiecare zi aceeasi hrana. Poate ca luni, clenii musca lacom la paste, iar miercuri ar schimba cu vierme de os.

 

Viermii de os:

Viermele de os este larva mustei carnoase. Este momeala cea mai folosita de pescarul amator. In fiecare magazin pescaresc se gasesc viermi in mai multe culori: albi, rosii , galbeni sau argintii. Acesta din urma este preferat la pescuitul in rauri. Viermele de os proaspat are un punct negru mare in apropierea capatului. Carligul, de marimea 16-21 trebuie infipt la extremitatea tocita a corpului. Profanii au un sentiment de dezgust, dar pescarii trec peste aceasta.

 

Idee:

Nu e rau ca nadele sa fie udate inainte de lansarea sub apa. Viermele de nisip pluteste intre ape seducator, deasupra fundului, mai ales daca am pompat aer in capul lui, deasupra toracelui.

Vierme de os, vierme de musca, larva de musca de casa si nimfa. Cateva din momelile naturale populare. Cel mai mare e viermele de os, cel mijlociu e larva mustei de casa, cel mai mic este viermele de musca.

 

Pinki:

Numim vierme de musca larva mustei de starv. In mod obisnuit sunt jumatate din viermele de os. Folosirea lor este recomandata iarna la pestii mici si fricosi. Viermii de musca sunt de culoare roz, dar ii putem procura si de culoare roz lucios, alb, roscat si bronz. Viermele mustei se scufunda mai incet decat viermele de os, de aceea nu este cu adevarat potrivit pentru pescuitul in ape adanci. Trebuie fixat pe carlig ca si viermii de os. Se fixeaza pe un carlig de marimea 16-20. Nimfa o lansam la apa ascunzand sub coaja sa carligul. Rama de roua atrage multe specii de peste ca de exemplu: bibanul, crapul, cleanul.

 

Larvele mustei de casa:

Larvele mustei de casa sunt mult mai mici decat ruda lor, larva de musca. In mod obisnuit sunt vandute in nisip umed si sunt roscate sau albe. Se folosesc doar in cazuri extreme, la pestii foarte mici. Larvele mustei de casa nu sunt niste animale foarte zglobii, in schimb sunt exceptionale daca sunt adaugate in momeala de nadire sau pe monitor in pescuitul la fundul apei. Sunt adorate de platica; se pot fixa pe carlig de marimea 20-26.

 

Nimfa de os:

Nimfele de os sunt viermi de os dezvoltati, cu putin inainte de a deveni muste. Nimfa acestui vierme de os, cunoscuta indeajuns de pescari, are culoare deschisa si se scufunda usor sub apa. Daca le lasam putin timp la aer, ele vor deveni maro si vor pluti la suprafata. Astfel ca pana in clipa pescuitului, acestea trebuie depozitate in apa sau inchise. In magazinele pescaresti ele se gasesc in ambalaj vacuumat. Nimfa este preferata pestilor de calitate. Mai ales rosioara le indrageste daca sunt infipte vertical pe carlig. Se fixeaza pe carlige de marimea 16-18.

 

Rama de roua:

Cu rama de roua se poate pescui cel mai bine in ape inundate la peste mare. Bibanul pur si simplu o adora! Cel mai bine e s-o depozitam in pamantul din care am scos-o sau, si mai bine, intre fire de iarba care ii vor intari pielea. Rama de roua iese la suprafata cel mai des pe timp de noapte si dupa o ploaie. O infigem pe carlig de marimea 8-12, prin capul sau.

 

Marii evadatori:

Viermilor de muste si de os le place sa alunece din mainile omului cand sunt umezi. Pe vreme de ploaie trebuie sa le tinem in cutii bine inchise!

 

Dendrobaena:

Este un vierme de dimensiune mijlocie. Taiat in felii, acesta este o momeala de nadire exceptionala, folosita exclusiv ori amestecata cu alte momeli. Partea taiata a viermelui se infige pe un carlig de marimea 10-16. O putem cumpara din orice magazin pescaresc.

 

Rama de gunoi:

Acest locuitor tipic al compostului e cea mai buna momeala la platica,  mai ales impreuna cu vierme sau nimfa. Bob Nudd, triplul campion mondial, o taie in doua si fixeaza pe carlig ambele parti. Dupa parerea lui, sucurile care curg din capatul taiat atrag pestii. Se infig pe carlige de marimea 14-15. Platica pur si simplu nu poate rezista atractiei ramei de gunoi. Cel mai natural adapost al ramelor de gunoi este compostul.

 

Larve de Libelula – Informati despre libelula:

Larva de Libelula este populara pentru peștii de apă dulce din întreaga lume și sunt utilizați în mod obișnuit ca momeală pentru pescuit . Aproape toate speciile de pești vor mânca larvele deoarece sunt o sursă excelentă de proteine ​​și, deși peștii tăi le vor adora, este vital.Sunt considerate extrem de eficiente, mai ales în lunile de iarnă, când dimensiunea lor mică și mișcarea lor activă le fac extrem de atractive pentru pești precum caras, platică, biban, babusca,rosioara crap si multe altele. Aceste larve sunt o momeală preferată a pescarilor.

 

Unde gasim larva de libelula ?

Larva de libelula o gasim la malul lacurilor, baltilor cu zone mlastinoase si vegetatie, uneori o gasim si iarna daca nu este inghetat dar de obicei pe la inceputul primaverii.Aceste larve pot fi procurate si din magazinele de pescuit cu momeli vii,larvele se gasesc si artificiale.

Speram ca va placut articolul Momeli naturale – Pescuitul cu momeli naturale,este posibil sa-ti placa si Momeli artificiale (naluci) – Totul despre naluci

Leave a Comment