Pescuit pe Canalul Tataru, Chilia, Delta Dunarii

Pescuit pe Canalul Tataru, Chilia, Delta Dunarii – Salutare,Tocmai m-am intors din partida de 9 zile din Delta, de pe bratul Chilia, canalul Tataru, o iesire de pomina, cel putin dupa standardele mele, un pescar amator, care merge la pescuit pentru natura si relaxare in liniste, pescuitul fiind un bonus.

Sa incep cu drumul: l-am gasit in cea mai proasta stare, gropi multe pe drumul de piatra, iar drumurile de pamant, pe langa camp, pline de sleauri, iar daca a plouat sau te prinde ploaia, acolo ramai, plus foarte mari sanse sa faci pana de la gropi si pietrele de pe drum.

Am ajuns intr-un final pe canalul Tataru si mi-am cautat loc, avand o prima experienta negativa, intalnirea cu un alt pescar, care a pus ”stapanire” aproape toate locurile din zona respectiva, pe motiv ca sunt cativa si care e problema mea ca a luat el toata Dunarea, mai mai ca era gata de bataie ?, de parca pentru scandal mergi in natura, dar na, i-am vazut masina, una de taxi, si mi-am dat seama ca acest om e la fel de “amabil” si in viata de zi cu zi.

Desi am mai gasit un loc in padure, pe care nu-l stia, ca era ocupat si acela, am ales sa mai caut loc in alta zona, probabil ca aveam parte de galagie si gunoaie pe acolo, cu asa om de treaba.Am gasit loc in alta parte, unde am mai stat in urma cu cativa ani, un loc mai frumos si mai salbatic, insa unde a trebuit sa las masina mai departe si sa car toate bagajele pana pe malul apei. Aici am gasit niste vecini de treaba, oameni cu bun simt si care vin impreuna de ani de zile, o placere sa ii ai in zona, am fost invitat si la o portie de fasole la ceaun, pe langa niste tuica de casa, un deliciu.

canalul tataru

Dupa trei zile, am ramas singur in zona, doarece nu a mai venit nimeni timp de sase zile, in afara de un domn cu stupi de albine, asa ca am putut sta in costumul lui Adam relaxat. ?
Tantarii au fost de treaba, veneau la ora 21:00 si plecau la ora 22:30, ramaneau foarte putini si cam deziorentati dupa aceea.

Am plecat de acasa cu rame negre, rame de gunoi, viermusi, porumb cu aroma de scoica, porumb uscat, porumb de floricele, boilles cu scopex de la Sticky Baits si boilles de la Decathlon, Natural Seed Monster Crab, gandind ca e bine sa am de unde alege, la fel ca si pestele.Am folosit timp de trei zile boilles de la Sticky Baits, fara nici-o activitate, apoi am schimbat cu cele de la Decathlon, unde aproape imediat am avut activitate, la acestea am prins Crap, Caras si Platica.

Pescuit chilia , tataru

La porumb normal uscat si la cel cu aroma de scoica n-a fost miscare, doar la porumbul de floricele, am avut treaba cu vreo trei crapi, in opt zile de utilizare.
La rama neagra si de gunoi am prins caras, platica, somotei, un peste mai lunguiet si patat, pe care nu-l cunosc, (poate stiti voi ) plus un crap mare si puternic, scapat, mai ca pleca cu tot cu mine de pe mal. ?

Specie peste tataru

Am scos sapte crapi si ciortani pe mal, cu greutate intre 1 kg si vreo 2,5-3 kg, pierzand vre-o 15-20 de exemplare prin neatentie sau din cauza ca s-au intepat prost, aveau obiceiul sa traga atunci cand ma plimbam, dormeam sau vorbeam la telefon de pe dig.

Ultimul a fost memorabil, era considerabil in dimensiune si forta, mi-a dat trezirea cu clopotelul la ora 04:30, incurcase firul de la patru lansete si plecase inspre un copac cazut in apa.Am reusit sa-l scot de acolo, l-am adus aproape de mal si a scapat de ac, alta intepatura slaba, insa a fost o experienta de vis, cu multe provocari.

Toti pestii au fost eliberati, nu doar crapul si somnul, desi imi era pofta de pus un crap pe gratar, dar regula e regula si parca n-are farmec sa faci ceva, cu ochii mereu dupa vreun control.Am preparat in schimb niste spaghete cu scoici de Dunare, o delicatesa, impreuna cu un vin alb.

La intoarcere, am trecut prin Harsova sa cumpar crap si somn, de la pescarie, aveau doar congelat, pentru ca nu prea se prinde peste in aceasta perioada, iar la restaurant nu aveau bors de peste, asa ca n-am avut parte de gust de peste de aceasta data.Nu a venit nici un control de la nici-o autoritate in aceste noua zile, n-am fost amendat pentru campare, liniste si pace.

Judecand dupa vegetatie, starea drumurilor si numarul mare de animale si pasari salbatice prezente, as spune ca a fost putina lume in aceasta zona anul acesta, din mai multe motive: razboi, scumpire combustibil, eliberare peste “valoros”, terminare pandemie si plecari in concediu in strainatate, cert e ca nici turisti n-am prea vazut cu salupe.Din pacate, se circula in viteza cu salupele/barcile, indiferent ca vorbim despre localnici, turisti sau cei de la Politia de Frontiera, am impresia ca orice individ certat cu bunul simt are posibilitatea sa conduca asa ceva.

Ca si parteneri de pescuit i-am avut pe Floricel si pe Casian, doi porumbei de care am grija. ?Dupa cele 9 zile de sedere, s-au adunat cinci saci cu gunoi, pe care i-am lasat la pubela de la postul de control al Politiei de Frontiera, lasand locul curat si pentru altii.
Pana data viitoare, fire zbuciumate – Articol oferit de Radu Gabriel Buturoaga!

Speram ca va placut articolul Pescuit pe Canalul Tataru, Chilia, Delta Dunarii este posibil sa-ti placa si Pescuit de septembrie pe canalul Tataru sau Pescuit la feeder pe Canalul Tataru

Daca doresti sa contribui la articolul nostru o poti face cu placere de Aici, Noi tinem cont de sfaturile pescarilor, asta.. pentru ca ne pasa.