Tulcea – Oras din Dobrogea Romania

Tulcea – Oras din Dobrogea Romania –Tulcea este situata in partea de sud-est a Romaniei, in partea de nord a judetului.Orașul Tulcea este un oraș mic și un paradis al pescuitului, cel mai jos oraș ca altitudine și una dintre cele mai mici capitale, cu o varietate de activitati si atractii turistice dar si cu un puternic caracter de pescuit.

Relief, clima, rauri si lacuri din orașul Tulcea:
Orasul Tulcea este situat in partea de nord a regiunii istorice din Dobrogea , intr-o zona de relief veche de milioane de ani (Dealurile Tulcea). Media altitudinii este de doar 30 m înălțime, ceea ce face ca Tulcea să fie unul dintre cele mai joase orașe din România .

Clima este maritima temperat-continentala, cu influențe mixte provenind atât din zona Marii Negre, cat si din zona Submediteraneeana sau influențe siberiene, pe timpul iernii. Verile sunt calde și uscate, iar iernile sunt reci, uneori blande sau aspre. Media anuala a temperaturii este de 10-11° C si precipitațiile anuale de 400-500 mm. Orasul Tulcea este traversat de canalul Tulcea dinspre Dunare si lacurile Ciuperca, Zaghen sau Somova sunt doar cateva dintre lacurile din apropierea orasului.

Scurtă istorie, importanță și populație:
Orașul Tulcea a fost întemeiat în anul 1506, sub numele de Tulcea, inca din vremea domniei lui Mircea cel Batran și mai bine de 450 de ani a fost sub dominatie otomana. Odata cu sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, orasul a început sa se dezvolte din ce in ce mai mult, iar astazi capitala judetului Tulcea este cel mai mare si mai important centru industrial, comercial, piscicol si turistic al Dobrogei de Nord. Pentru ca este foarte aproape de granita cu Ucraina, o parte a populatiei este compusa din rusi si ucraineni din Lipova.
Delta Dunarii, turismul si istoria vinului în Dobrogea:
Zona Orasului Tulcea este renumita pe plan national si international datorita Deltei Dunarii si pentru vinurile delicioase. Datorita faptului că este principalul punct de plecare pentru explorarea Rezervației Naturale a Biosferei Delta Dunarii, Tulcea este cunoscuta si ca Orasul de la Portile Deltei Dunarii”. Pe langa acest oras mic, dar frumos si linistit, principala atractie a judetului Tulcea este Delta Dunarii.
Aceasta minune a naturii atrage anual sute de mii de turisti care iubesc aventura, distractia, pescuitul sau pur și simplu cei care iubesc natura si doresc sa plece, chiar si pentru câteva zile, departe de stresul si nebunia orasului , doresc pur si simplu relaxare în această zona cu paradisul faunei si florei superb. Vinurile delicioase produse în renumitele podgorii Dobrogei cel mai cunoscut este Murfatlar din județul Constanta, vor mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși oameni.
Se spune că Dionisos, zeul vinului s-ar fi nascut în Tracia, pe teritoriul actual al României si acesta este un aspect important pentru gustul delicios al vinurilor romanesti,de asemenea dacii erau consumatori de vin. Pe langa Delta Dunarii si podgoriile lui Murfatlar, istoria si-a pus amprenta si asupra locului, deoarece vestigiile grecesti si romane sunt pretutindeni in Dobrogea de demult.

Faleza din Tulcea la inceputul secolului XX.

Faleza din Tulcea sec

Bine ati venit în orasul Tulcea!

Ce sa faci si sa vezi în sau în jurul orasului Tulcea:

O mare parte a turiștilor care ajung în orașul Tulcea vin sa pescuiasca într-unul din sutele de lacuri dobrogei sau pe unul dintre canalele sau chiar pe bratele Dunarii. Judetul Tulcea si împrejurimile orasului Tulcea sunt foarte bogate atat în ​​fauna terestra, dar mai ales în fauna piscicola care a atras mereu iubitorii de pescuit. Tulcea este plina de turisti vara, care ajung aici pentru a se bucura de frumusetile orasului si de acest paradis natural. Vizitati orasul Tulcea cu mare drag!

stema-tulcea

Mijloc de transport

Orasul Tulcea are aeroport international dar nu are curse externe, doar spre si dinspre Bucuresti iar turistii care vor sa vina aici vor trebui sa foloseasca cursele charter. Pentru mai multe variante, turistii care doresc sa viziteze orasul si sa ajungă aici din toata lumea, vor trebui să ajungă pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogalniceanu” din Constanța (120 km) sau pe unul dintre aeroporturile din București, Aeroportul International „Henri Coanda” sau Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” (280 km).

Cariere de piatra in Tulcea
La sfarsitul sec XIX la periferia orasului Tulcea existau 4 cariere de piatra.Prima a fost deschisa de Comisia Europeana a Dunarii in anul 1862, din care se exploata piatra bruta.A doua a fost deschisa de administratia turceasca in anul 1867 din care se exploata piatra si pietris folosite la constructia drumurilor.
Cariere de piatra in Tulcea
A treia a fost deschisa de primaria Tulcea in anul 1890 din care se exploata piatra si pietris folosita la pavarea soselelor.Se mai numea Beledia.
A patra cariera a fost deschisa de de un antreprenor privat I. Barsach in anul 1893 din care se extragea nisip si piatra. Erau numite Muria si Sepele.
Descriere : Motoc Corneliu

Suprafata/Suprafata:115 km²

Populatie:66.000 de oameni

Cod de apelare: +4 0240 sau 0340

Localități din Delta Dunării

Speram ca va placut articolul Tulcea – Oras din Dobrogea Romania.

Aveți sfaturi legate de acest articol pe care doriti să le împărtășiți… trimiteți-le nouă Aici ! Apoi le vom scrie sub formă de postare și vom publica informațiile acolo.

Nu uitati sa va Abonati la canalul nostru. Multumim

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube