Mulineta de feeder – Tot ce trebuie sa stii cand alegi o mulineta de pescuit la feeder

Mulineta de feeder – Tot ce trebuie sa stii cand alegi o mulineta de pescuit la feeder –  Alegerea mulinetei pentru lanseta de pescuit la feeder. Cum sa alegi cea mai buna mulineta  pentru pescuitul la feeder.

Alegerea mulinetei potrivita pentru echiparea unei lansete dedicate pescuitului la feeder este unul din cei mai importanti pasi ce trebuie facuti in abordarea si aprofundarea acestui stil si, nu in ultimul rand, pentru finalizarea cu succes a cat mai multor driluri.

Avem, asadar, de luat in calcul cativa factori importanti ce ne vor ghida in alegerea mulinetei potrivite, iar acestia sunt: Greutatea mulinetei va fi de pana la 380 g, pentru a echilibra o lanseta de feeder din categoria Heavy sau chiar mai usoara, daca vei decide sa folosesti o lanseta Medium Heavy.

 

Marimea mulinetei se alege in principal in functie de distanta la care doresti sa pescuiesti. Daca vorbim de distante ce depasesc 30 m, o mulineta de marimea 4000 va fi suficienta.Tipul mulinetei (ca este una universala, de spinning, de match sau de dedicata pentru pescuit la feeder) este mai putin important.

O mulineta de stationar iti confera un avantaj, totusi, nemaifiind nevoit sa folosesti un fir de buraj, datorita tamburului mai putin adanc. Sa nu uitam ca majoritatea firelor dedicate pescuitului la feeder vin ambalate in role de 150 m.

Frana mulinetei (fata sau spate, dupa preferintele fiecarui pescar) este unul din cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii iei in calcul. Indiferent de felul, marimea sau greutatea mulinetei, frana trebuie sa functioneze impecabil, sa poata fi ajustata fin si sa nu se blocheze in timpul drilului .

Am lastat pe final optiunea achizitionarii unei mulinete cu baitrunner, intrucat, personal, eu nu o vad ca fiind imperativ necesara pentru pescuitul la feeder.Pescuitul la feeder este unul destul de dinamic, unde va trebui sa lansezi destul de des, asadar vei fi in permanenta langa lansete, iar pe rau majoritatea pestilor prinsi vor fi de talie mica-medie.

Speram ca va placut articolul Mulineta de feeder – Tot ce trebuie sa stii cand alegi o mulineta de pescuit la feeder, Este posibil sa-ti placa si Intretinerea echipamentului de pescuit.

Leave a Comment