Localizarea Crapului – Cum gasim crapul ? - Intrebari si raspunsuri

Localizarea Crapului – Cum gasim crapul ? Intrebari si raspunsuri – Crapul este unul dintre cei mai grei pesti de apa dulce pe care îi avem aici în Romania si sportul creste rapid, pescarii care îi prind folosesc toate metodele tradiționale de pescuit, inclusiv pescuitul la feeder!

Unde sa gasesti crap?

Crapii pot fi prinsi de pe mal sau din barca si pot fi gasiti în aproape fiecare corp de apa, de la iazurile locale pana la lacuri mari sau rauri precum Dunarea,Prutul si multe altele din tara noastra.

Localizarea Crapului..

Crapul poate fi văzut în lacuri sarind dimineața devreme, exact în momentul în care soarele rasare si, de asemenea, seara tarziu, chiar înainte de apus. Dacă nu ii puteti vedea, cu siguranță ii veți auzi în timp ce „se prăbușesc” cu o stropire, exact în momentul în care lumina se estompeaza la sfarsitul zilei. Aceasta este o modalitate buna de a localiza unde se afla pestele.

Ei pot fi prinsi la toate adancimile de apa, de la un picior până la 30 de picioare sau mai mult. Crapii patrulează de obicei în zonele marginale dimineața devreme si seara târziu în rauri si lacuri căutand hrana si pot fi prinsi în apropierea stufului, papura si majoritatea structurilor în momente ale zilei. Prizele de apa calda catre lacuri si iazuri sunt zone excelente pentru a gasi crapi, deoarece fluxul de apa noua aduce cu sine o aprovizionare continuă cu hrana pentru ei.

Sunt pești timizi în mod natural, asa ca alte zone bune pentru a gasi crapi sunt, de asemenea, „buclele” sau „ locuri inaccesibile pentru a arunca o lanseta din cauza agataturii”, copaci cazuti sau  uneori într-o zona mai adanca, unde pestii se vor simți în siguranta.

Atentie!! Crapii nu stau niciodata departe de mancare!

Localizarea surselor naturale de hrana pentru crap va ajuta, de asemenea, la localizarea acestora. Se hranesc în principal cu melcisori,diverse larve si unele seminte/tuberculi de plante, exemplarele mai mari mananca si raci si moluște precum scoici si scoici de apa dulce.

Deci zonele naturale în care monturile pot fi amplasate sunt un început bun. Peticele clare printre buruieni și pietris pot semnifica o „zona” de hranire a crapilor. Zonele cu buruieni de mare densitate sunt, de asemenea, zone bune pentru a găsi crapi, pe dunare in zonele cu praguri, copaci cazuti sau cu butuci, inainte de bucla, in bucla sau dupa. De asemenea, crapii sunt oportunisti si nu vor fi departe de locația locala de hranire.Mai multe detalii despre localizarea crapului vara pe dunare poti citi Aici.

Cand sa prinzi crapul?

Crapii vor vizita zonele mai puțin adânci ale apei în timpul iernii, deoarece razele soarelui vor încalzi temperatura apei mai rapid, ei vor fi, de asemenea, gasiti gazduindu-se în caldura amiezii în timpul verii în aceleași zone, dar vor rămâne întotdeauna aproape de marginea apei mai adânci. pentru siguranța. Monturile pot fi amplasate în jurul oricarei structuri tipice în care ati gasi si somn.

Crapii pot fi prinși pe tot parcursul anului, desi este mai greu în lunile foarte reci,(Citeste si cum sa prinzi crap iarna) deoarece metabolismul lor este mai lent în aceasta perioada a anului si, prin urmare, tind sa nu manance la fel de mult sau la fel de des ca în anotimpurile mai calde.

În mod tradițional, cele mai bune momente ale zilei pentru a prinde crapi sunt dimineața devreme, seara devreme sau noaptea, desi acestia pot fi prinși în orice moment pe parcursul zilei. Se hranesc mai agresiv sub acoperirea întunericului si astfel in zorii si amurgul tind să fie momentele cele mai de succes.

Cu toate acestea, hrana pentru crap la toate adâncimile panzei freatice este mai probabil sa fie găsita în cautarea hranei pe lac si albiile raurilor în timpul zilei, asa ca acesta este cel mai bun loc pentru a începe.

Cea mai usoara modalitate de a prinde crapi este sa mergi la iazul local cu o mamaliga, un carlig de dimensiunea 8 si niște fir de 0.35 lb la o lanseta si esti gata de actiune! Crapul de pana la 4 kg este relativ usor de prins foarte aproape de mal si practic tot pescuitul crapului se face de pe mal.

Nu este nevoie de echipamente scumpe si barci. Veți avea nevoie de putina rabdare, asa ca hranirea sau o zona înainte de pescuit va ajuta întotdeauna. Daca in zona se afla un depozit de cereale, cum pe malul dunarii se mai gasesc barje de incarcare descarcare a cerealelor, acesta este cel mai bun loc pentru a începe, deoarece crapul va fi obisnuit sa se hraneasca în acea locatie.Alternativ, puteti nadi si plasa montura cu 3 sau 4 boabe de porumb dulce,  vor atrage cu siguranta un crap daca se hranesc în zona în care vă aflati la pescuit.

Sfaturi

Asigurați-vă ca reglajul mulinetei este slabit, astfel încat pestele să poata lua putin fir daca este agatat. Odata ce a-ti gasit un loc, fie langa niste stuf, papura, sub un copac sau la doar cativa metri de tarm, unde apa este putin mai adânca, aruncati montura si imediat câteva maini de porumb pentru a hrani pestii. Fie o mana de porumb dulce, fie niste strot, mamaliga etc.

Speram ca va placut articolul Localizarea Crapului – Cum gasim crapul ? Este posibil sa-ti placa si 10 metode de folosit porumb la crap pe dunare si delta dunarii, Cum sa pescuim exemplare mari de crap? – Tactica sau Care sunt cele mai bune boilesuri pentru crap ?

Leave a Comment