Cum sa prinzi crap iarna pe dunare: Cele mai bune sfaturi

Cum sa prinzi crap iarna pe dunare: Cele mai bune sfaturi pentru pescuitul crapului iarna pe dunare. – Pescuitul la Crap în apă rece aduce tot felul de capcane și adesea o partida de pescuit este  însoțita de un eșec trist. Dar dacă avem noroc și prindem chiar și un Crap mic, bucuria noastră este mai mare decât una dintr-un sezon de vara-toamna.

Pescuitul de crap de iarnă – Cum să prinzi mai mult în lunile mai reci

Sfaturile legate de pescuitul de iarnă sunt întotdeauna binevenite pentru fiecare pescar, deoarece este dificil!De zeci de ani, am fost făcuți să credem că crapii sunt mai dificil de prins în lunile mai reci, dar este cu adevărat adevărat și dacă da, de ce?

Crapii sunt poikilotermici, ceea ce înseamnă că temperatura lor internă a corpului variază în funcție de temperatura mediului înconjurător.Ulterior, pe măsură ce temperatura scade iarna, temperatura corpului crapului scade și metabolismul său încetinește.

Practic, aceasta înseamnă că folosesc mai puțină energie, deci trebuie să se hrănească mai rar, așa că este logic că, dacă se hrănesc mai rar, ai mai puține șanse de a prinde unul – și din acest motiv crapii sunt mult mai greu de prins iarna.”

Am sa va prezint aici cele mai bune sfaturi ale mele pentru a vă oferi cele mai bune șanse de a prinde crap, speram ca va vor ajuta să obtineti cateva bucati în lunile reci.

Cheia pescuitului de iarnă este să fii mai activ, petrecând câteva ore la pas pentru a încerca sa-l localizezi.  Pe dunare eu incerc sa fac o partida de pescuit pe aceeleasi locuri de pescuit unde am prins crap si vara,toamna, folosește mai puțină momeală, amintește-ți că iarna încerci să-i prinzi, nu să-i hrănești!

Cunoscându-ți locul de pescuit

Obținerea cât mai multor informații pe dunare despre locul pe care urmează să pescuiți poate fi un factor cheie pentru succesul pescuitului de iarnă. Personal, tind să mă țin de locurile pe care le-am mai pescuit și știu puțin despre cum acționează peștii în lunile mai reci.

Fiecare loc este diferit, dar multe dintre tacticile de aici funcționează pe majoritatea locurilor. Cunoașterea cu cât de bine este aprovizionat locul si cu ce, cat de adanca este apa, atunci când pescuiți pentru prima dată sau orice zonă care tine crapi  poate fi un adevărat avantaj.

Un loc bine aprovizionat, de exemplu, înseamnă că există mai multă concurență pentru mâncare. Acest lucru poate sugera că peștele poate fi activ și tacticile tale sunt determinate de aceasta.

Cum afectează vremea pescuitul de crap in plina iarnă

Vremea este un factor important atunci când pescuiți în lunile mai reci. Înțelegerea modului în care reacționează peștii în timpul lunilor de iarnă vă poate îmbunătăți șansele de a prinde.

Presiunea aerului este deosebit de importantă, așa că merită să fiți mereu cu ochii pe presiunea aerului înainte de partida și în timp ce vă aflați la dunare.

În timp ce Presiunea ridicată aduce adesea condiții clare și uscate, înseamnă în mod normal temperaturi mai reci ale aerului. În timpul unei zile cu presiune inalta si zile insorite, este posibil să găsiți crapii în zonele mai puțin adânci ale dunarii bucurându-se de soare de iarnă. Cu toate acestea, presiunea scăzută aduce adesea condiții înnorate, cu ploaie și temperaturi mai calde. În acest timp este cel mai probabil să găsiți crapul în straturile mai adânci ale apei.

Direcția vântului ar trebui să fie, de asemenea, o considerație importantă. Când vântul este mai rece decât apa, în general cu vânt de nord, cel mai bine este să pescuiți cu vântul în spate. Totuși, acolo unde vântul este mai cald decât apa, adesea cu vânt de sud, atunci ai avea vântul în față,acest aspect depinde foarte mult de pozitia bratului dunarii.

La ce temperatură a apei nu se mai hrănesc crapii

Temperatura apei dictează masiv comportamentul crapului pe tot parcursul anului. În lunile de iarnă, scăderea temperaturii apei afectează modul în care peștii se hrănesc și cât de activi sunt. Odată ce temperatura apei scade la aproximativ 15C-16C, peștii încep să își încetinească activitățile, cu toate acestea, se vor hrăni în continuare activ la acele temperaturi. Pe măsură ce temperatura continuă să scadă, crapul se mișcă și mănâncă mai puțin. Odată ce temperatura apei scade sub 4C, peștii vor cădea în starea lor de iarnă adormită. În acest moment, principalul tău succes al prinderii este să arunci momeala chiar la nas!

Crapii încetinesc în această perioadă a anului, așa că atragerea atenției lor este mai dificilă și suntem nevoiti sa folosim diferite tactici. În funcție de locația dvs., utilizați mai puțină momeală și luați-va puțin mai mult timp pentru a urmări orice activitate. Urmăriți pentru a vedea orice semne de pește. De asemenea, fă tot ce poți pentru a înțelege ce se întâmplă pe dunare. Luați-va mai mult timp pentru plimbari pentru a gasi un prag, o bucla unde apa sta, un copac cazut, zonele cu butuci si ape adanci sau ape mai putin adanci daca sunt zile mai insorite, acolo unde era un copac înainte, este acum pr fund in plină descompunere, care acum a acoperit acel loc clar,pe acei butuci se depun melci,melcisori, scoici cum ar fi moluște, crustacee, larve.

crap iarna dunare

Dacă sunteți pregătit și observati pești în altă parte, fiți pregătit să vă mutați, deoarece 5 minute în zona potrivită este mai bine decât 24 de ore în zona greșită. Nu este niciodată ușor să te muți în timpul iernii, deoarece ai mai multe lucruri și vremea nu vă face întotdeauna ușor de mutat. De asemenea, încercați să acoperiți o mare parte a malului dunarii dacă pescuitul cu 3 undițe sau pescuitul în 3 zone, vă va oferi cea mai bună șansă.

Cât de multa nada ar trebui să folosiți pentru pescuitul la crap iarna

Pe dunare, vara, toamna si iarna eu in general nadesc dar pescuiesc in locuri adapostite, linistite si incerc sa pastrez linistea..”virgine” unde curentul este aproape de zero. Cei mai mulți ar fi de acord să folosești mai puțină momeală în timpul iernii, deoarece nu încerci să-i aduci crapii pe patul de nada cu sutele, doar să-i interesezi de ceva hrănire.

Am avut o partida pe bratul Chilia  în care am avut noroc și au fost câțiva pești și suplimentarea de momeală din când în când i-a ținut acolo. Acest lucru a avut ca rezultat 7 pești pe 28 decembrie dar cu zile mai calde nu cu ger, vant etc., astfel sa hranit mai bine în lunile de iarna. Cu toate acestea, aș începe cu doar un pic de momeală, poate doar 2 sponguri pe fiecare loc unde este amplasata fiecare lanseta, uneori trebuie să le arunci chiar la nas!

Aș folosi întotdeauna o momeală cu cârlig de culoare mai strălucitoare, deoarece vreau ca momeala să iasă în evidență dacă nu se hrănesc atât de mult, așa că sper că voi avea mai multe șanse de a mușca! Tind să merg după ferestre pop-up din cauza celor cazute pe fund si eventual a apei mai tulburi iarna, care ar putea acoperi locul. Dacă pescuiți cu 3 lansete, atunci încercați 3 diferite.

Este, de asemenea, bine să notați ce momeală colorată este folosită pe fiecare lansetă, așa că dacă găsiți că rozul face treaba sau galbenul, atunci schimbați.

Ce tip de momeală să folosești la crap iarna

Porumb dulce – La pescuitul de iarnă, porumbul dulce,aroma usturoi, sau Mamaliga poate fi o momeală de iarnă foarte bună cu o culoare care o scoate în evidență, și ce crapului nu-i place porumbul dulce sau mamaliga!

Viermii sau “viermusii”– acestia par să producă întotdeauna când alte momeli eșuează atunci când pescuiesc iarna, în principal datorită faptului că sunt gustosi pentru un crap și ușor de digerat, iarna se descurcă întotdeauna mai bine pentru mine uneori alaturi de un mic pop-up.

Montura crap viermusi

Nada cu putere de mare atracție – O pastă din mamaliga cu ceva mix din boabe de porumb, canepa sau spartura de boilies,care atrage, poate funcționa bine și atunci când pescuitul crapului de iarnă din cauza scurgerii mari de atractant tip, dip, sau care lasa nor de-a lungul timpului, iar dacă există crapi acolo, vrei să-i ademenești cu o atracție mare.

Pungi și lichide PVA – Pungile PVA pline cu lichide cu mare atracție pot funcționa foarte bine atunci când pescuiți iarna, asigurați-vă doar că nu sunt prea uleioase. Adăugați-le cu niște boilies măcinat pentru a avea acel plus de atracție.

Momeli cu carlig colorate Fluro

Momelile cu cârlig colorate fluoro pot funcționa bine atunci când pescuitul de iarnă la crap, uneori, mai mult decât pescuitul de vară, datorită faptului că peștii nu caută în mod activ hrană în această perioadă a anului, așa că o momeală cu cârlig remarcabilă poate fi un avantaj grozav.

Utilizarea tehnologiei la pescuitul de iarnă

Acum, majoritatea oamenilor au acum smartphone-uri și introducerea tehnologiei cu Deeper Pro+ si fara sa fac reclama. De ce să nu profitați când este greu să găsiți peștii atunci când pescuiți iarna, aceasta ar putea fi diferența dintre a-i găsi și a-i prinde !

Folositi echipament adecvat pentru pescuitul la crap iarna

Iată câteva idei care au funcționat.

Mai multe straturi de îmbrăcăminte funcționează mai bine decât doar un strat gros. Acest lucru se datorează faptului că un strat de aer cald este prins între fiecare strat de îmbrăcăminte de iarnă.   De asemenea, pescuitul de iarnă înseamnă să fii pregătit și deci luați întotdeauna un set de haine de rezervă. Dacă incepe o ploaie sau o ninsoare,vant, ultimul de care aveți nevoie este să nu fiți ud și umed în lunile mai reci.

Mâinile și picioarele! Cizmele calde și impermeabile sunt un element esențial. Picioarele tale pot pierde o mare parte din căldura corpului din cauza lipsei de activitate. De asemenea, păstrarea mâinilor calde vă va asigura că puteți să vă construiți monturile sau orice altceva atunci când este necesar. Folositi încălzitoarele de mâini,picioare sunt o mană cerească atunci când este aproape de îngheț și trebuie să am puțină căldură când doar mănușile mele nu sunt suficiente.

Continuați să vă mișcați pentru ca sângele să curgă în special în picioare. Dacă pescuiți pe loc deschis și este în siguranță, puteți merge până la următoarealanseta pentru a căuta orice activitate de pește sau chiar o conversație prietenoasă cu un coleg pescar. Dacă nu puteți părăsi locul, atunci chiar și stând în picioare, în loc să stați efectiv pe scaun, veți rămâne puțin mai cald, cortul ideal pentru sesiunile lungi si reci, un sac bun de dormit cinci sezoane sa nu lipseasca din bagaj pe dunare se poate intampla orice,sper sa nu.

Sticla cu apa fierbinte! Uneori, cel mai evident este răspunsul cel mai ieftin. Este nevoie doar de un ibric cu apă fiartă,ceai etc un paharel de tuica cald, atunci vei fi bine și picioarele tale te vor iubi pentru asta!Ultimul, dar nu în ultimul rând, este mâncarea și băutura  caldă . Mâncatul bine pe malul dunarii e puțin mai confortabil dar este uimitor cât de mult mai cald te poți simți in interior cu o masă bună. O tocanita simpla facuta in casa sau pe mal apoi reincalzita pe arzator care nici el nu trebuie sa lipseasca din bagaj, face minuni. Este uimitor ce fel de mâncare poți găti în timp ce stai la mal. Băuturile calde sunt importante pe tot parcursul zilei pentru a vă menține cald și hidratat.

Ultimul meu sfat este sa fii foarte atent cand pescuiesti iarna, sa nu subestimezi nevoia de echipament adecvat cum ar fi imbracaminte buna calduroasa, sa fii bine dispus si sa ai multa rabdare.

Vă doresc succes în pescuit și în viață.

Speram ca va placut articolul Cum sa prinzi crap iarna pe dunare: Cele mai bune sfaturi

Aveți vreun sfat legat de pescuitul la crap  in timpul iernii pe care doriti să le împărtășiți… trimiteți-le nouă Aici ! Apoi le vom scrie sub formă de postare și vom publica informațiile acolo. Pescarii, în special în timpul iernii, primesc întotdeauna asistență nouă și ajutor pentru a prinde crapul.Este posibil sa-ti placa si  De ce este atat de greu pescuitul la crap?

Nu uitati sa va Abonati la canalul nostru. Multumim

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

Leave a Comment