Perioada de prohibitie în 2022 – Monitorul Oficial

1

Perioada de prohibitie în 2022 – Monitorul Oficial Noi pescarii recreativi, sportivi dorim sa stim cand începe si cand se termina perioada de prohibitie în 2022?

Cu alte cuvinte perioada de prohibiție in 2022 incepe pe 9 aprilie – 7 iunie inclusiv (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie, 45 zile pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menționate, restricția se aplică tuturor speciilor de pești.

Deci, prohibiția se termina pe 7 iunie inclusiv 2022, fie ca discutam de Dunăre, Marea Neagră sau alte ape publice.

Perioada de prohibitie în 2022 - Monitorul Oficial interzis

Prohibiția pentru știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie – 43 zile.

Prohibiția pentru Salău și Biban este în perioada 20 martie – 7 iunie – 72 zile.

Prohibiția la calcan este în intervalul 15 aprilie -15 iunie.

Prohibiția pentru păstrăv este în perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2022 si 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Perioadele de prohibiție la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul, astfel:

Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, în perioada 25 martie – 3 aprilie – 10 zile.
Ceatal Chilia, Mm 43 până la Vadul Oii, km 238, în perioada 31 martie – 14 aprilie – 15 zile.
Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, în perioada 12 aprilie – 26 aprilie – 15 zile.
Chiciu, km 374,5, până la Baraj Porțile de Fier II, inclusiv brațul Gogoșu, km 874,8, în perioada 22 aprilie – 6 mai – 15 zile.

Pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în fața gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5km în largul mării și pe un coridor lat de 2km socotit câte 1km de o parte și de alta a axului brațelor Sfântu Gheorghe și Sulina, în fața brațului Chilia, lățimea coridorului interzis este de 1km spre sud de axul brațului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române.In perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 14 aprilie – 23 aprilie, în zonele aprobate.

Mențiune: intervalele specificate pentru prohibiția la scrumbie se pot modifica ulterior în funcție de condițiile hidrologice.
Este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de pești: pietrarul, fusarul, ghiborțul de râu, cernușca, șalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostrița, mihalțul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare și sturionii.

Perioada de prohibitie în Delta Dunării

Pe teritoriul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”:

în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap, este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).
pescarii ce desfășoară activități de pescuit recreative/sportiv nu pot transporta o cantitate de pește mai mare de 10 kg, indiferent de numărul de zile în care a desfășurat activitatea.

Prohibiția la Dunăre

Perioada de prohibiție la Dunăre pe sectoarele care constituie graniță de stat cu Serbia (235,5 km), Bulgaria (469,5 km), Republica Moldova (0,6 km) și Ucraina (53,9 km, inclusiv Golful Musura) este cea stabilită pentru apele de frontieră, respectiv 24 aprilie – 7 iunie, iar pe sectorul exclusiv românesc se aplică perioada de prohibiție generală, respectiv 9 aprilie – 7 iunie.

Cât de mult si de mare este amenda pentru pescuit în perioada prohibiție?

Pescuitul recreativ în perioada de prohibiţie sau în zonele protejate este contravenţie și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.

Pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani.

Sursa informații

Informațiile furnizate au ca sursă proiectul de ordin al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022.

Permise online 2022 valabile in Biosfera Deltei Dunarii pe anul 2022 se elibereaza online de:
Aici, sau mai pot fi achiziţionate de la automatele instalate la sediul ARBDD.

Permisele de pescuit ANPA valabile pe anul 2022 se pot elibera online gratuit de: Aici.

Permis de pescuit ANPA 2020 Online

Detalii despre fisa de captura ANPA Aici

Pentru avizul de frontiera puteti completa online formularul politiei de frontiera Aici si le veti primi in casuta dumneavoastra de mail.

Speram ca va placut articolul nostru.Ai fost si tu la pescuit pe dunare? Fa-ti cont si publica si tu povestea ta sau hai la o barfa pe Forum !

Nu uitati sa va Abonati la canalul nostru. Multumim

Aboneaza-te Dunare.ro Youtube

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.