O pescuiala planuita la Dunare, Seimeni Cernavoda

O pescuiala planuita la Dunare, Seimeni Cernavoda – Salutare si bine v-am regasit! – Tocmai m-am intors din iesirea de la Dunare, de la Seimeni, de langa Cernavoda, una planuita de ceva timp, anulata inainte cu doua zile de plecare din cauza ploilor si pusa in practica in final datorita initiativei unui vecin, pescar cu state vechi, in varsta de 68 de ani.

Pe langa iesirile de cate 8-10 zile, de doua ori pe an din Delta, mai ies de cateva ori la Dunare, in zona Seimeni, in primavara si toamna, cand e vreme destul de buna, insa anul acesta mi-am propus sa ies mai mult pe malul Dunarii si nu numai, inclusiv in decembrie, dar pana atunci, am iesit pentru doua zile, in loc de trei zile.

In urma cu o luna, pe cotele extrem de scazute, la Seimeni, in locul din fotografiile de acum, nu era pic de apa, totul era uscat, asa ca atunci am pescuit in zona satului Dunarea, pe Dunarea navigabila, gasiti pe grup si iesirea de atunci.

pescuit seimeni

Trebuia sa fie trei zile cu trei conditii diferite, in prima zi, caldura si ceva senin, a doua zi ploaie si racoare, iar a treia zi ninsoare, un fel de trei anotimpuri in trei zile, ceea ce se si intampla daca ramaneam pana maine.

Cotele erau bune, adica aveam apa in fata, prin comparatie cu luna trecuta, cota +250 la Cernavoda, in crestere, vecini pescari zero, doar noi doi, un cioban cu niste oi si trei catei, pe langa clasicele ciori si nelipsitii sacali.

N-am adus cortul, nu am unde sa il las la uscat, asa ca a adus vecinul un umbrar, foarte practic, plus o umbrela, plus un foc intretinut permanent, pana la plecare, un ansamblu reusit.
Una dintre cele mai bune investitii ale mele a fost achizitionarea in urma cu doi ani a unui costum de protectie termica, am dat cateva sute de lei pe el, dar alaturi de o “pijama” din polar, poti sta linistit afara chiar si cand sunt cateva grade cu minus afara.

Partida a inceput bine, cu traditionala bere la sosire, palinca, vin fiert noaptea, cafele, pastrama de berbecut, carnaciori de oaie, slanina ardeleneasca, pita turceasca, mai lipsea o mireasa furata, cu tot cu domnisoarele de onoare, iar ca si sunet ambiental, tranzistorul cu unicul post de radio, Orion, din Fetesti, cu muzica buna din anii ‘90, plus minus un deceniu.

Am amplasat strategic sase lansete, cu boabe de porumb, rame si viermusi, vecinul raspunzand promt cu opt lansete cu de toate, rezultand o formidabila baterie de 14 capcane pentru domnul peste.

Valoarea si-a spus cuvantul in fata varstei si l-am batut cu 3-0, adica eu am prins o platica si doi morunasi, iar vecinul a avut doar o trasatura susceptibila de crap la miez de noapte.
Cam ca de obicei, monstrii au fost prinsi la portofel de la pescaria din Harsova, niste crap, salau, somn si caras, la intoarcere.

Iesirea a fost o reusita, s-au depanat povesti pescaresti, s-au ciocnit cani cu de toate, s-au scos in evidenta dezavantajele vietii de oameni insurati, gasind si cateva avantaje saibei puse pe deget, s-au facut planuri pentru anul viitor, cu capturi capitale si aventuri pe locuri noi, executand si o retragere strategica cu o zi mai devreme, dupa ce ne-a tocat toata noaptea si a doua zi ploaia mocaneasca.

Ca de fiecare data, gunoiul a fost pus in sac si lasat in pubela intr-un sat din drumul de intoarcere.Sper sa ma pot tine de plan si sa revin cu rezumatul partidei de luna viitoare de la Dunare, dar pana atunci, va urez numai de bine, in caz ca ati avut rabdare si ati ajuns pana la finalul povestii! Articol : Radu Gabriel Buturoaga.

Speram ca va placut articolul O pescuiala planuita la Dunare, Seimeni Cernavoda.Este posibil sa-ti placa si Pescuit de septembrie pe canalul Tataru

Leave a Comment