Plauru – Sat din Romania

Plauru – Sat din Romania, Dobrogea este amplasat intre comuna Ceatalchioi si Pardina la  21 Km de județul Tulcea, în partea de nord a județului, în Delta Dunării, pe malul brațului Chilia, in apropierea orașului ucrainean Ismail situat pe malul opus.

Istoric

PLAURU (IENICHIOI, SATU NOU, LASCAR CATARGIU)

A fost fondat dupa razboiul Crimeei la 1856 de un lipovean din Ismail, numit Zimlenschi. Denumirea turceasca era Ienichioi. La 1900 satul era compus din populatie ruseasca, romaneasca, bulgara si cativa evrei in numar de 271 de locuitori, locuind in 63 de case, ocupandu-se cu pescuitul.

Populatia in 1930 era de 412 de locuitori , iar in 1941, 191 locuitori in 78 de locuinte. Intre 1904-1964 satul s-a numit Lascar Catargiu.Corneliu Motoc – Identitate si continuitate romaneasca.

Populatie

La recesamantul din 2011 Plauru avea o populatie de 56 de locuitori, majoritatea ocupandu-se cu pescuitul. Plauru găzduiește o selecție impresionantă de atracții și experiențe, ceea ce îl face să merite o vizită.

pescuit.plauru

Clima

Temperatura  în august în Plauru este de aproximativ 21-30°C, iar precipitațiile medii sunt de 40 mm. Temperaturile nocturne scad la 15,7°C, iar cele din timpul zilei pot ajunge la 27,9°C.

Pe scurt, clima în august este foarte favorabilă, este o lună bună pentru a călători în Plauru.

plauru.pescuit

Braţul Chilia, canalul Sireasa, bălţile şi ghiolurile adiacente acesteia sunt locuri de unde se recoltează anual cantităţi importante de peşte. Printre cele mai valoroase specii de pesti se numară crapul, somnul, ştiuca, şalăul, dar şi caras, platica, biban.Atunci cand urmariti sa pescuiti in Delta Dunarii nu uitati sa aveti toate permisele pentru pescuit, aviz de frontiera etc., mai multe detalii Aici .

Speram ca va placut articolul Plauru – Sat din Romania.Daca doresti sa contribui la acest articol o poti face cu placere Aici, Noi tinem cont de sfaturile dvs., asta.. pentru ca ne pasa.

Leave a Comment