Cand începe pescuitul dar si prohibitia la Salau? - Întrebări si raspunsuri

  1. Cand începe pescuitul dar si prohibitia la Salau in 2024? In 2024 perioada de prohibitie la salau dar si la biban este stabilita intre 20 martie – 7 iunie inclusiv.Citeste si Proiect Ordin pescuit 2024 perioade si zone de prohibitie.

 

Cand incepe pescuitul la salau ?

Pescuitul la salau este liber tot anul cu exceptia perioadei de prohibitie 20 martie – 7 iunie inclusiv,interzis pescuitul comercial, sportiv/recreativ si familial.

 

Care este cea mai buna perioada de pescuit salau?

Lunile de vara Iulie si august , atunci gasesc hrana naturala din abudenta , in schimb lunile Octombrie si noiembrie sunt cele mai bune perioade ale anului pentru salau pentru noi pescarii. Cand apa incepe sa se raceasca pesti vanati de salau se grupeaza si sunt mai greu de vanat la fel si salaul se grupeaza, de obicei ataca aproape de suprafața, unde sunt usor de prins.

 

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a pescui salau?

Salaul prefera sa traiasca în rauri ,lacuri destul de mari si destul de tulburi. Este foarte sensibil la lumina si, prin urmare, cauta să traiasca si sa vaneze în locuri cu conditii de lumina scazuta în timpul zilei. Este un pește foarte activ de noapte, care prefera sa vaneze în orele intunecate.Momentul cel mai favorabil al zilei pentru pescuitul la salau este dimineata pana se crapa de ziua, seara si noaptea.Citeste si Salaul : Tactica,Momeala,Echipament sau Care sunt cele mai bune gume sau naluci pentru salau ?

 

Avem voie sa retinem salau atunci cand pescuim in Delta Dunarii?

In Delta Dunarii, Ordinului publicat in Monitorul Oficial privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, dar si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii din anul 2024, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor salau,stiuca, crap si somn, este permis numai cu eliberarea imediata a tuturor capturilor (catch & release), avand voie sa retinem un singur exemplar pe zi, dintr-o singura specie de peste.

 

Care sunt dimensiunile minime si legale pentru salau ?

Dimensiunile pentru retinerea unui salau sunt de 40 cm, iar marimea pestelui, se face de la varful botului pana la baza inotatoarei caudale.

 

Speram ca va placut Cand începe pescuitul dar si prohibitia la Salau?  Este posibil sa-ti placa si Care sunt dimensiunile minime legale pentru pestii retinuti ?

Lista ramane pentru oricine doreste sa o completeze, asteptam comentariile dumneavoastra pe site,Va multumim si Fire intinse!

Leave a Comment